KAYSERİ / PINARBAŞI - Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Sınav takvimimiz için TIKLAYINIZ

Mrt

Okulumuzda Pınarbaşı Bölge Trafik Müdürlüğü personelleri tarafından trafik eğitimi verildi.

Mrt

Okul Müdürümüz Sayın İlyas GEZER Hunat Tv'ye konuk oldu.Müdürümüz mesleki ve teknik eğitim ile ilgili bilgiler ve projeler ile ilgili bilgiler verdi.

Kas

İlçe Kaymakamımız Sayın Mesut BOLAT okulumuzu ziyaret etti.Ziyaret sırasında okulumuz bölümleri hakkında okul Müdürümüz Sayın İlyas GEZER tarafından bilgi aldı.

Ekm

Ahilik haftası münasebetiyle okulumuz tarafından düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamımız Sayın Mesut BOLAT , İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan TAHTAOĞLU , kurum amirlerimiz ,öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımı ile birlikte Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde program düzenlendi.

May

Atölyelerde başta kaynakçılık olmak üzere verilen eğitimlerle öğrenciler, istihdam protokolleri yapılan firmalarda çalışma imkanı bulacak.

Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlyas Gezer, AA muhabirine, Pınarbaşı, Sarız ve Tomarza ilçelerindeki 18-25 yaş arası gençlere eğitim verileceğini söyledi.Gençlerin istihdamına yardımcı olup bölgesel ve sektörel ihtiyaçlara cevap vermeyi amaçladıklarını anlatan Gezer, şöyle konuştu:

"Projemizin içeriğinde kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kursumuz da var. Yine gençlerimize yönelik girişimcilik kursumuz var ve KOSGEB tarafından online olarak gerçekleştirilecek. Projemiz yaklaşık 1,5 milyon lira bütçeliydi. Ben kalkınma ajansımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten çok alakadar oldular, Allah razı olsun. Uzmanlarımız, genel sekreterimiz, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Kaymakamımız da sürekli bize destek oldu. Lisemize 1,5 milyon liralık malzeme ve ekipman kazandırdık."

Gezer, okullarında metal işleri, mobilya, bilgisayar ve elektrik olmak üzere 4 bölüm bulunduğunu belirterek, projenin ana omurgasını, metal işleri ve argon kaynakçılığı kursunun oluşturduğunu vurguladı.

Kurslar ücretsiz

Gençlerin aldıkları eğitimin ardından doğal gaz ve petrol boru hattı çalışmaları, termik santral gibi merkezlerde çalışma imkanı bulacağını vurgulayan Gezer, "Burada yüksek ücretlerle istihdam sağlamayı taahhüt ediyoruz. Lisedeki öğrencilerimize karbon kaynağı atölyemizi kurduğumuz için eğitim veriyoruz. Genç işsizlerimiz için de 12'şer kişilik gruplar halinde ilana çıktık. Müracaatlar halk eğitim merkezlerine yapılıyor. Bu kurslar ücretsiz. Devletimizin imkanları ve ajansımızın desteği, eğitim kadromuzun gayretleriyle bu kursları önümüzdeki ay açmayı planlıyoruz."

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Pınarbaşı ilçemizde düzenlenen  okullar arası turnuvalarda okul futbol ve voleybol takımlarımız ilçe genelinde 1. oldular.Koşu yarışmasında öğrencimiz 1. olurken bilek güreşinde ise öğrencimiz 2. olup ödülünü aldı.

Mrt

Okulumuzda düzenlenen sınıflararası voleybol turnuvasında 1. olan 11 Elektrik sınıfımız öğrencilerine madalyaları Müdürümüz  Sn. İlyas GEZER tarafından verildi.

Ock

Pınarbaşı Meslek Kazandırıyor ,TR72 Gelişiyor Projesinde Sona Doğru...

Proje kapsamında okulumuza araç , malzeme ve ekipmanlar gelmiştir.

Ock

Okulumuzda düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında Pınarbaşı İlçe Emniyetinde görevli komiserlerimiz bir söyleşi gerçekleştirdi.Söyleşi soru - cevap bölümüyle sona erdi.

Ara

Okulumuzda Müdürümüz Sayın İlyas GEZER'in de katılımıyla ağaç dikme etkinliği kapsamında  çınar fidanları dikildi . Etkinliğe idarecilerimiz , öğretmenlerimiz , öğrencilerimiz ve okulumuzda görevli personellerimizde katılım sağladı.

Ekm

Ahilik haftası münasebetiyle okulumuz tarafından düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamımız Sayın İbrahim GÖKMEN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Tahtaoğlu, kurum amirlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımı ile birlikte Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde program düzenlendi.Program ahilik pilavının ikramı ile sona erdi.